EGYPTE

Een boeiend land met steeds weer nieuwe ontdekkingen. De indrukwekkende piramides, tempels en andere heilige, mystieke gebouwen brengen je terug naar verleden van voor onze jaartelling. U maakt er kennis met de vroegere heersers van dit eens zo machtige land. U ziet hoe ze er leefden en vooral hoe men er omging met het overlijden van de farao’s, zoals deze heersers werden genoemd.

Vooral treft u veel geschiedenis aan in en rond de stad Luxor, direct aan de nijl gelegen. Het was ooit een Arabische dichter die zei: “Als je niet in Luxor bent geweest, dan heb je nimmer een wonder gezien”,  Egypte is mooi, ervaar ook het indrukwekkende verleden van dit land in het Egyptisch museum in Cairo, een bruisende miljoenenstad met zoveel moois en heerlijke eetgelegenheden, markten, winkels waar ook nog eens heel veel moois te koop is. De binnenstad van Cairo staat op de werelderfgoed lijst van de UNESCO. Maar ook het platte land is beslist boeiend. Daar gaat u dan fysiek terug in de tijd.

Maak een rondreis door Egypte of een mooie Nijlcruise of geniet in een van de vele badplaatsen, want als u eenmaal in Egypte bent geweest wilt u er beslist nog eens naar terug.

9-daagse Familie groepsreis

Herfstvakantie 2021

Vertrek 13 oktober 2021

Vertrek 23 oktober 2021

5* hotels L/O

5 lunches

Excursies

Kinder excursie en mysterie spel.

Meer details vanaf 1 juli 2021

Egypte kunt u met ons op diverse manieren bezoeken

Voorbeeld 1:

3 dagen Cairo + 7 dagen strand verblijf.

Aankomst in Cairo, City tour met de Citadel, zijn Egyptisch museum, de Piramiden van Gizeh, de Sfinx en zijn mooie Khan el-Khalili bazaar, waar je door vele kronkelende straten vele, vele souvenirs kunt vinden. Afdingen is wel een must. Na een aantal dagen in deze stad vlieg je van Cairo naar Hurghada of Sharm el Sheik voor heerlijke strand dagen. Geschikt om individueel en ook goed met kinderen te doen.

Voorbeeld 2:

3 dagen Cairo + 4 dagen Luxor + 7 dagen strandverblijf.

Aankomst in Cairo, City tour met de Citadel, zijn Egyptisch museum, de Piramiden van Gizeh, de Sfinx en zijn mooie Khan el-Khalili bazaar, waar je door vele kronkelende straten vele, vele souvenirs kunt vinden. Afdingen is wel een must. Na een aantal dagen in deze stad vlieg je van Cairo naar Luxor of u neemt de nacht slaaptrein naar Luxor. In Luxor bezoekt u de tempel van Luxor en Karnak. In de Karnak tempel is in de avond ook een schitterend klank en lichtspel te bewonderen.  Breng vervolgens een bezoek aan de vallei der Koningen met de tombes van Toetanchamon en Koningin Hatsepsjoet en vaar in een Felluca op de Nijl en drink een Achwa masbute (koffie, gezoet) in een van de vele koffie huisjes of hotel terrassen. Voor kinderen hebben wij ook leuke programma onderdelen beschikbaar. Wijn en Biertjes zijn er ook in Egypte. Export Stella bier is van prima kwaliteit of een karkadee, een frisse limonade van de hibiscus bloem. Sluit uw bezoek af met verblijf in een van de kust plaatsen langs de rode zee.

Voorbeeld 3

3 dagen Cairo-4 dagen Luxor-4 dagen Asuan- 1 dag Cairo of nog een aantal dagen strandverlenging in Hurghada.

Aankomst in Cairo, City tour met de Citadel, zijn Egyptisch museum, de Piramiden van Gizeh, de Sfinx en zijn mooie Khan el-Khalili bazaar, waar je door vele kronkelende straten vele, vele souvenirs kunt vinden. Afdingen is wel een must. Na een aantal dagen in deze stad vlieg je van Cairo naar Luxor of u neemt de nacht slaaptrein naar Luxor. In Luxor bezoekt u de tempel van Luxor en Karnak. In Karnak tempel is in de avond ook een schitterend klank en lichtspel te bewonderen. Breng vervolgens een bezoek aan de vallei der Koningen met de tombes van Toetanchamon en Koningin Hatsepsjoet en vaar in een Felluca op de Nijl en drink een Achwa masbute (koffie, gezoet) in een van de vele koffie  huisjes of hotel terrassen. Ook voor kinderen hebben wij leuke programma onderdelen beschikbaar. Wijn en Biertjes zijn er ook in Egypte. Export Stella bier is van prima kwaliteit of een karkadee, een frisse limonade van de hibiscus bloem. Vanuit Luxor neemt u een vlucht naar Asuan in het zuiden van Egypte. Een gezellige levendige plaats lans de Nijl.                 U bezoekt er een Nubisch dorp. Ook hier kunt u een mooie felluca tocht op de Nijl maken. U kunt ook de Hoge Dam bezoeken, een indrukwekkend maar ook omstreden project. Het zorgde ervoor dat Philae moest worden verplaatst naar het hoger gelegen eiland Agilkia. U kunt deze tempel bezoeken en ook hier is in de avond een schitterend klank en lichtspel. Dit staat nu op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. U kunt een tour meemaken naar de Tempel van Abu Simbel, dat vanwege de bouw van de dam ook moest worden verplaatst. Vanuit Aswan vliegt u weer terug naar Cairo voor 1 overnachting. Ook kunt u er voor kiezen om nog een aantal dagen strandverblijf in te passen. Voorbeeld 4

12 daagse Nijlcruise met strandverblijf.

U komt aan in Luxor en scheept in op een cruise schip,  4* of 5*. Er is veel keus. Veelal royale ontbijt, lunch en diner buffetten aan boord. Veelal raden wij een 5* boot aan.

U verblijft enkele dag in Luxor met als hotel uw cruise schip.  In Luxor bezoekt u de tempel van Luxor en Karnak.              In Karnak tempel is in de avond ook een schitterend klank en lichtspel te bewonderen. Breng vervolgens een bezoek aan de vallei der Koningen met de tombes van Toetanchamon en Koningin Hatsepsjoet. Hier vaart u in de richting van Aswan en onderweg bezoekt de dubbeltempel van Kom Ombo en de Horus tempel in Edfu. Deze tempel is de best bewaarde tempel in Egypte met gigantische hierogliefen. Bij uw aankomst in Aswan zijn natuurlijk ook diverse excursies te ondernemen. Van hier vliegt u terug naar Hurghada voor uw strandverblijf.

Voorbeeld 5

Duiken en Kitesurfen.

Egypte is uitermate schikt voor een mooie duikvakantie of kitesurfen bij Marsa Alam, El Gouna en Soma Bay aan de Rode Zee. Ook kunt u duiklessen nemen. Er zijn ook duiklessen voorhanden speciaal voor kinderen die dan met een duikbrevet naar huis gaan. De lessen beginnen in een zwembad. Laat u hierover door ons informeren.


Voorbeeld 6

Strandvakantie Egypte.

Uitstekende strand accommodaties treft in aan in Hurghada, Sharm El Sheik, Marsa Alam, El Gouna en El Quesir.              U kunt er verblijven zo lang u dat wenst. Dit dient wel vooraf aangegeven te worden zodat wij de benodigde binnenlandse vluchten bij uw internationale vlucht kunnen invoegen.
      

Geinspireerd geraakt? Maak gebruik van ons maatwerk formulier, waarop u uw wensen kunt aangeven. We wereken dan een passend eerste  voorstel voor u uit.  In Egypte werken wij samen met een Nederlands sprekende vertegenwoordiging.

Sharm  El Sheik