MYANMAR

Myanmar wordt door velen nog Birma genoemd. Dit komt voort uit de lange geschiedenis die dit land kent. Het is vooral de vriendelijkheid van de bevolking die u bij een eerste bezoek al snel zult ervaren. Een land ook waar het boeddhisme van af spat met duizenden van eenvoudig tot uitbundig gedecoreerde tempels van bescheiden tot kolossaal.

Myanmar is lang gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers, maar nu helemaal gereed om u te ontvangen. Als u kennis wilt maken met de authenticiteit van Myanmar, de heerlijke keuken van dit bijzondere land, een indrukwekkende wijze waarop het boeddhisme wordt beleden en de ongerepte natuur dan kunnen wij u een mooie reis daar naar toe bezorgen. Authenticiteit wil niet zeggen dat het alleen maar gaat om de vroegere tijden die hier nog in vele facetten zichtbaar is.              Nee, daarnaast is er beslist ook vooruitgang waar te nemen. Er is goed vervoer, moderne restaurants, eetcafés, bars, shopping Malls, boetieks en uitstekende hotels, van budget, sfeervolle middenklasse tot en met 5* niveau in het Myanmar van vandaag. Mingala Ba! Welkom in spiritueel Myanmar.  Myanmar is goed met niet te jonge kinderen te doen.

17 daagse familie reis/14 nachten in goede  middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.

Een reis waarin u de volgende plaatsen aan doet:

Yangon-Mandalay,-Bagan-Kalaw-Inle Lake-Yagon.

Aankomst van deze reis is in Yanon. In Yangon bezoekt u tijdens een tour door de stad o.a. de 99 meter hoge Shwedagon Pagode.


Na Yangon vliegt u door naar de 2e stad van Myanmar Mandalay. Van deze vroegere Keizerlijke stad zegt men dat je er moeilijk kunt verdwalen omdat het in een vierkant is gebouwd en de straten alleen maar nummers hebben horizontaal en verticaal. Hier bezoekt u een aantal bezienswaardigheden zoals het ommuurde paleis complex, de grootste bronzen klok en de langste houten brug te wereld. 

                                                                         

Per boot gaat u naar het indrukwekkende Bagan met meer dan 2800 tempels en pagodes. Een inspirerende omgeving met ook weer vriendelijke mensen.


Per vlucht en privé transfer gaat naar Kalaw in de Shan provincie. Hier maakt u een prachtige trekking door de hooglanden van Myanmar. Leer hier de lokale bevolking kennen met hun cultuur en gebruiken. Ook is er een opvang centrum voor olifanten, waar u een handje kunt helpen en een dag kan doorbrengen als Mahout, als begeleider/verzorger van een olifant. Een mooi project om verstoten, zieke olifanten te helpen, zodat ze later weer kunnen worden teruggebracht  naar hun eigen leefomgeving. Helaas is dat niet altijd mogelijk meer.


U reist verder naar Inle Lake. U vaart langs beenvissers die visnetten op een wel heel bijzondere manier uitgooien en u komt langs drijvende tuinen en paaldorpen. Er wordt gestopt bij lokale markten en handwerk fabriekjes en u maakt kennis met de vriendelijke Shan minderheden die rond het Inle Lake leven.

De reis wordt in Yangon afgesloten. U kunt vrijblijvend ook kiezen voor verblijf in Ngapali, waar je in een comfortabel strand resort heerlijk kunt bijkomen van deze reis.

De prijs voor deze familie reis op basis van 4 personen ligt rond de  2000 euro p.p. Inclusief de binnenlandse vluchten.

Alles is in deze reis aan te passen. Gebruik het maatwerk formulier om een dag programma te maken op basis van uw wensen.
9 daagse reis door Myanmar waarin u o.a. de tempels van Bagan bezoekt.

Inclusief alle overnachtingen logies en ontbijt Binnenlandse vluchten, de boot en privé vervoer per auto  met chauffeur.

Dagprogramma:

Dag 1 Aankomst Mandalay

Dag 2 Madalay

Dag 3 Bagan

Dag 4 Bagan

Dag 5 Inle Lake

Dag 6 Inle Lake

Dag 7 Yangon

Dag 8 Yangon

Dag 9 vertrek Yangon

Minumum 2 personen vanaf 998,- euro per persoon.

Voor deze privé tours kunt u dagelijks vertrekken.

Uiteraard hebben wij ook kortere arrangementen of deel arrangementen

in combinatie met b.v. Thailand of Vietnam

Eigen wensen? Vul het maatwerk formulier in.